NAI James E. Hanson

Teterboro, NJ

Shortly after NAI James E. Hanson, a prominent full service commercial real estate services firm, moved into their newly renovated adaptive reuse, at a vacant warehouse building in Teterboro, New Jersey, they realized almost immediately that the design of the facility achieved exactly what they had hoped for, a seismic shift in the firm’s culture.

Prior to the move the brokerage team would check in and out in the morning and would usually not return all day.  Meetings with clients or other colleagues would occur outside the office.  There was virtually no internal collaboration with fellow brokers or other internal staff members.  The building’s layout and tired atmosphere was just not conducive as a place to gather.

The design of the new facility promotes and encourages the brokers to return to the office and spend more time hosting formal and informal meetings with clients and collaborate with colleagues as well.  They are excited and proud of their new “digs”.

The overall attitude and atmosphere has improved dramatically according to the firms principals.  Multiple opportunities for collaboration and relaxation are built into the plan which foster a work-life balance and have a positive effect on productivity.

The design expresses the bones of the building by exposing concrete structure and ceilings, creating an open and loft like industrial backdrop to a light filled and open environment.  Floor to ceiling glass front offices, conference rooms and informal huddle spaces are positioned within the interior, allowing for the perimeter window line to flood light and views into the open work space.  Polished concrete floors, exposed ductwork, warm wood tones, exposed brick and pops of color finish and refine the composition culminating in a space that is having a positive visceral effect on the company’s culture and the occupants sense of well-being.

Client:        NAI James E. Hanson
17,000 square feet